Client
Westfield Health

Location
Sheffield, UK

Status
Completed June 2016
 

WESTFIELD HOUSE, WESTFIELD HEALTH, SHEFFIELD



In 2014, Westfield Health having outgrown their City Centre offices acquired a 1960’s office building, with a view to adapting it into their new Headquarters.  Extensive refurbishment and remodelling of the building interior and principal façade were required,  Hadfield Cawkwell Davidson were appointed following a successful design competition entry, which resonated with the organisation’s aspirations for their new home.

Westfield Health: Westfield House, Sheffield

The scheme involved transforming a concrete framed building with restricted ceiling heights into a light and airy modern space aspiring to the client’s wish to maximise natural daylight and create a flexible working environment affording high levels of connectivity between teams.  Hadfield Cawkwell Davidson accomplished this design goal by forming an extensive void through the upper storeys.

Westfield Health: Westfield House, Sheffield

Despite the structural and financial challenges that this posed, the result was a lightwell which visually connected staff between each of the operational floors whilst a new staircase provided a direct route between teams and the rooftop breakout terrace facility providing an environment that has transformed the workspace, invigorated conversation and encouraged healthy opportunities. 

Westfield Health: Westfield House, Sheffield
 
 

Project Overview

Project Name:  Westfield House
Client:  Westfield Health
Location:  Sheffield
Services:  Architecture | Interior Design
Value:  £18M
Status:  Completed June 2016
Building Contractor:  J F Finnegan Ltd
Consultant Engineer:  Eastwood & Partners